Control & Risk monitoring

Voortdurende veranderingen in wet-en regelgeving, marktontwikkelingen en technologie dwingen bedrijven om volledig ‘in control’ te zijn over hun risico’s, prestaties en operaties. Dit vereist een continue bewaking.

Coney bouwt deze ‘continuous monitoring systemen’ in samenwerking met client projectteams. Continuous Monitoring projecten bestaan uit kennisdelingsessies (workshops), het investeren in een Analytics Platform of het aanscherpen (hergebruiken) van bestaande Analytics Platformen en het samen bouwen van een Continuous Monitoring systeem. Dit zijn projecten die we in logische stappen opbouwen.

Noem het GRC Analytics, noem het Continuous Monitoring, de focus ligt op het tijdig bewaken van risico’s, prestaties en werking van interne controles en hier verantwoording over kunnen afleggen. Red Alerts & Exceptions op transactieniveau zijn de uitkomsten van dit monitoringsysteem. Montoring, Root Cause Analyses en Follow-up gaan hand in hand. Data driven ‘in control’.

We zien een transformatie van handmatige checks & balances naar continuous monitoring. Steeds meer bedrijven zetten data-analyse in om sneller en beter grip te krijgen op risico’s, prestaties en werking van interne controle.

Reeds in 2005 hebben wij een aanpak voor deze transformatie geschreven met als titel Vista Point. Vista Point is de mindset onder een data-driven continuous monitoring platform. Het Analytics Platform zelf bestaat uit een verzameling van scripts, rapporten en dashboards die teams kunnen raadplegen om weer volledig in-control te zijn. Een data-driven, people minded, mindset maakt het verschil.

screen-_Galvanize-GRC

De voordelen

Waarom steeds meer bedrijven kiezen voor Continuous Monitoring:

  • Continu inzicht in risico’s, prestaties en de werking van interne controles met behulp van een continuous monitoring platform dat de risico’s, prestaties en de activiteiten in beeld brengt

  • Voldoen aan voortdurende veranderingen in wet- en regelgevingen en hier transparant over zijn

  • Eliminatie van handmatige controles en gebruik van data-analyses om deze controles automatisch en betrouwbaar uit te voeren

vistapoint

Hoe ondersteunen wij onze klanten?

Om te beginnen zullen wij bij elkaar komen om samen naar het huidige control framework te kijken.

Vervolgens zullen wij een plan opstellen waarin de risico’s, prestaties en werking van de interne controles die kunnen worden bewaakt met behulp van data-analyses zijn vastgelegd. Deze analyses bieden inzicht in de data van een ERP systeem en andere relevante IT-bronnen. Wij werken samen om een ‘Continuous Control Platform’ te ontwikkelen. Dit doen we in stappen.

Tot slot zullen wij onze ‘Vista Point’ mindset met jouw team delen door jullie te trainen in het gebruik van de data-driven mindset. Nadat het Continuous Control Platform up and running is, zijn onze support medewerkers beschikbaar om jouw team te voorzien van de nodige ondersteuning en om het control framework up-to-date te houden. Wil je meer informatie? Download dan ons e-book!

Scroll naar top