Services

Control & Risk Monitoring

CONTROL & RISK MONITORING

We zien een transformatie van handmatige checks & balances naar continuous monitoring. Steeds meer bedrijven zetten data-analyse in om sneller en beter grip te krijgen op risico’s, prestaties en de werking van interne controle.

Reeds in 2005 hebben wij een aanpak voor deze transformatie geschreven met als titel 'Vista Point'. Vista Point is de mindset onder een data-driven continuous monitoring platform. Het Analytics Platform zelf bestaat uit een verzameling van scripts, rapporten en dashboards die teams kunnen raadplegen om (weer) in-control te zijn. Een data-driven, people minded, mindset maakt het verschil.

Voortdurende veranderingen in wet- en regelgeving, samen met marktontwikkelingen en ontwikkeling van technologie binnen belangrijke processen dwingt bedrijven en instellingen om ‘in control’ te zijn als het gaat om risico’s, prestaties en operationele activiteiten. Dit vereist een doorlopende bewaking.

Wij realiseren ‘continuous monitoring oplossingen’ in samenwerking met  projectteams van onze opdrachtgever. Continuous Monitoring projecten bestaan uit: kennisdelingsessies (workshops) gericht op een top-down (risico-)benadering, werken aan het controle raamwerk, het realiseren van analytics of het aanscherpen (hergebruiken) van bestaande analytics en het samen uitwerken van content zoals controls en policies die aan continuous monitoring onderhevig moeten zijn. In logische stappen van A naar B samen met jouw team.

Bij Continuous Monitoring, soms GRC Analytics genaamd, ligt de nadruk op het tijdig bewaken van risico’s, prestaties en de werking van interne controles en hier verantwoording over kunnen afleggen. Red Alerts & Exceptions op transactieniveau zijn de uitkomsten van dit monitoringsysteem. Monitoring, Root Cause Analyses en Follow-up gaan hand in hand. Data-driven ‘in control’!

Wil je te weten komen of Continuous monitoring jou het inzicht geeft dat jij zoekt? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op en stel jouw vragen aan één van onze experts!

screen-_Galvanize-GRC

De voordelen

Waarom steeds meer bedrijven kiezen voor Continuous Monitoring:

  • Continu inzicht in risico’s, prestaties en de werking van interne controles met behulp van een continuous monitoring platform dat de risico’s, prestaties en de activiteiten in beeld brengt

  • Voldoen aan voortdurende veranderingen in wet- en regelgevingen en hier transparant over zijn

  • Eliminatie van handmatige controles en gebruik van data-analyses om deze controles automatisch en betrouwbaar uit te voeren

vistapoint

Hoe ondersteunen wij onze klanten?

Om te beginnen zullen wij bij elkaar komen om samen naar het huidige control framework te kijken.

Vervolgens zullen wij een plan opstellen waarin de risico’s, prestaties en werking van de interne controles die kunnen worden bewaakt met behulp van data-analyses zijn vastgelegd. Deze analyses bieden inzicht in de data van een ERP-systeem en andere relevante IT-bronnen. We werken samen om een ‘Continuous Control Platform’ te ontwikkelen. Dit doen we in stappen.

Tot slot zullen wij onze ‘Vista Point’ mindset met jouw team delen door jullie te trainen in het gebruik van de data-driven mindset. Nadat het Continuous Control Platform up and running is, zijn onze support medewerkers beschikbaar om jouw team te voorzien van de nodige ondersteuning en om het control framework up-to-date te houden. Wil je meer informatie? Download dan ons e-book!

Scroll naar top